Reporting Services Sharepoint Integrated mode hiba

Az alábbi hibaüzenetet kaptam a Reporting Services ReportServer VD meghívásakor: “The report server has encountered a configuration error. If the report server is configured to use SharePoint integrated mode, verify that the server is joined to a SharePoint farm and that the Report Server service account has been granted access to the SharePoint farm…”  Elvileg SharePoint 2010 alá tettem volna integrált módban a SQL Server 2008 R2 Reporting Services-t. A SharePoint telepítője elvileg felteszi azokat a programokat,, amik kellenek a telepítés és beállítás során. Persze csak akkor, ha se GPO se egyéb internet korlátozás nincs, pl.: nem lehet letölteni msi-t.

Na ez innen szép… A SharePoint Central Admin-ban sem jelenik meg a Reporting Services Integration link a General Application Settings alatt.  Ezután próbáltam engedélyezni a Report Server Integration Feature-t a Central Admin Site –> Site Actions –> Site Collection Administration –> Site Collection Features alatt. Persze ez sem ment… Itt már elkezdtem gyanakodni: valami hiányzik. Miután újratelepítettem, azaz külön feltelepítetettem a Microsoft® SQL Server® 2008 R2 Reporting Services Add-in for Microsoft SharePoint® Technologies 2010-t, akkor már megjavult…

Tanulság: soha ne bízzunk egy előre telepített környezetben, még akkkor se, ha azt mondják minden fel van telepítve, mindig ellenőrizzük a beállításokat és a szükséges programokat.

Add comment