Mit vár el a főnököm egy 5 napos képzés után?

Túl sokat! Ezután a rövid válasz után megosztanék egy konkrét esetet is. 

Történt nem is olyan régen, hogy tartottam egy 5 napos oktatást, nevezetesen a 10775-ös SQL Server adminisztrációról szóló MS hivatalos tréninget. Amikor megkérdeztem a résztvevőket, hogy mit várnak el a képzéstől, igen érdekes válaszokat kaptam, ezek közül is a legjobban a következő lepett meg:
"A tréning után a cég összes SQL szerverét tökéletesen tudni kell karbantartani, illetve az összes felmerülő hibára/kérésre azonnal tudni kell a választ. Ezzel a vezetés költségeket akar megtakarítani."
Ezen nagyon meglepődtem és el is szomorodtam: egy 5 napos tréning után csomó olyan információhoz jutottak a résztvevők, amikkel még nem biztos, hogy sokat fognak tudni kezdeni, majd az idő és a tapasztalat, illetve az *önképzés* viszi el egy olyan szintre, amikor a hallottakat/tanultakat a megfelelő helyen és időben fel fogja tudni használni. Én személy szerint szeretem, ha egy ilyen képzés után a résztvevőktől van visszajelzés, esetlegesen egyfajta mentorálás az oktató részéről a kollégák felé. Ezt pár helyen csinálom, kisebb-nagyobb sikerekkel. Lássuk be, hogy a siker kulcsa a résztvevő szakmai/személyes motiváltságán múlik nagyrészt.

Alapvetően egy másik problémára is rámutat ez az eset: a vezetés nem kap olyan szakmai útmutatást, amely alapján a helyes döntést meg tudná hozni ilyen kérdésben, illetve előfordulhat, hogy a munkavállalók kiválasztási folyamata sem a legoptimálisabb, de az is lehet, hogy csak simán túl vannak terhelve. Ezek azonban már messzire vinnének, és egy hosszabb történet ;-).

Ezzel nem azt akartam érzékeltetni, hogy nem jók ezek a képzések, de lássuk be 5 nap alatt pékből nem lesz DBA senki :-) (Semmi bajom a pékekkel, aki ismer tudja miért ezt írtam :-)) Kezeljük a helyükön ezeket a képzéseket!

Add comment